Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor o zaštiti

Časnici za vezu još ne dolaze u Prištinu i Beograd

Ivica Dačić portal (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
28.02.2013.
u 09:53

Iako je za sutra, 1. ožujka, bilo dogovoreno da će srpski časnik za vezu ući u ured u Prištini, a kosovski u Beogradu i početi s radom, razmjena je ponovno odgođena jer dvije strane nisu utvrdile koji će stupanj zaštite oni uživati.

Iako je za sutra, 1. ožujka, bilo dogovoreno da će srpski časnik za vezu Dejan Pavićević ući u ured u Prištini, a kosovski Ljuzim Peci u Beogradu i početi s radom, razmjena je ponovno odgođena jer dvije strane nisu utvrdile koji će stupanj zaštite oni uživati, doznaju Večernje novosti.

Kosovski Albanci ustraju da njihov predstavnik u Beogradu dobije diplomatski status kako bi i na taj način poručili da je riječ o međudržavnoj razmjeni veleposlanika, a Beograd se, tvrde Novosti, dosljedno pridržava dogovora Ivice Dačića i Hashima Thaçija u Bruxellesu prema kojemu časnici za vezu funkcioniraju i rade u okviru misija EU u Beogradu i Prištini te nemaju nikakva diplomatska obilježja.

U izjavi za novosti Ivica Dačić potvrdio je da "časnici za vezu definitivno neće dobiti nikakav diplomatski status koji uživaju veleposlanici".

– Činjenica je da moramo postići dogovor o načinu kako časnike za vezu formalno zaštititi, jer imaju složenu ulogu. U tim okvirima spremni smo razgovarati. Naravno, nema uspostavljanja nikakvih diplomatskih odnosa – rekao je Dačić.

>>Dijalog s Beogradom ne donosi Kosovu mjesto u UN

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Neoprijedeljena
19:08 28.02.2013.

Ako je dogovor napravljen da casnici za vezu rade u okviru EU misija u Beogradu i Pristini, onda se mora i ispostovati. Lepo je sto Siptari traze diplomatski status za njihovog casnika, ali od zelja i pozdrava nema vajde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije